Manchester City slavio u Budimpešti protiv Gladbacha i došao na korak od četvrtfinala

Građali pobijedili sa 2:0

Manchester City slavio u Budimpešti protiv Gladbacha i došao na korak od četvrtfinala

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester City pobijedili su večeras u gostima ekipu Borussije Monchengladbach sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Gladbach je ovaj meč igrao u Budimpešti zbog restrikcija u Njemačkoj oko koronavirusa. To se sigurno odrazilo na ovaj tim što je City iskoristio i na kraju uspio da dođe do pobjede.

Engleski tim je od samog početka imao incijativu na sredini terena, a do prednosti su došli u 29. minuti. Cancelo je odlično centrirao s lijeve strane, a pogodak glavom za 1:0 postigao je Bernardo Silva.

Prvu narednu šansu vidjeli smo tek u 54. minuti. Gabriel Jesus je izašao sam ispred gola domaćih, ali je predugo čekao i jedan od igrača Gladbacha je uspio da izblokira njegov udarac.

Njemački klub je prvu veliku šansu imao u 63. minuti. Sjajno je zaprijetio Plea, ali lopta odlazi tik pored lijeve stative Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kazna za ovaj promašaj stigla je samo dvije minute kasnije. Ovaj put Bernardo Silva je bio asistent, a gol za 2:0 postigao je Gabriel Jesus.

Ekipa Gladbacha pokušala se vratiti u meč i povećati šanse pred revanš protiv Cityja, ali to nisu uspjeli. Građani su na kraju slavili sa 2:0 i čini se došli na korak od plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
19eta uzastopna pobjeda City-a.
1 3
MaDaj
Lako odradjena tekma... Borussia... jedan sut na gol (poslednji dodir lopte na utakmici)... City vs Bayern ce biti zanimljivo do bola....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi