Šta se dešava sa Džekinim transferom? Potez Rome razljutio čelnike Intera!

Još uvijek nema dogovora

Šta se dešava sa Džekinim transferom? Potez Rome razljutio čelnike Intera!

A. Čaušević

Prošao je i 30. juni, a Edin Džeko nije potpisao za Inter. Kada će se to desiti u ovom je trenutku zaista teško reći. 

Ova višesedmična transfer saga je nakon minulog vikenda dobila novi epilog, a za sve je, prema pisanju lista Corriere dello Sport, "kriva" Vučica.

Sredinom prošle sedmice je praktično sve bilo dogovoreno. Džeko je na nekoliko sati bio igrač Nerazzurra jer Roma pristala na ponudu od 12 miliona eura te dolazak i nekog od mladih igrača.

Međutim, stvari su se ubrzo promijenile, odnosno zakomplikove jer je rimski klub na adresu Cagliarija poslao ponudu za Nicolu Barella, najboljeg mladog veznjaka Serije A.

Tako je Vučica bacila oko na fudbalera kojeg je Giuseppe Marotta davno "pikirao" i odredio kao primarnu metu za vezni red tokom ljetnog prijelaznog roka.

Upravo zbog toga su zahladili odnosi između dva klubva posljednjih dana, a novi sastanak bi se trebao desiti danas u prostorijama Lege calcio.

Hoće li biti riječi o Džeki? Antonio Conte se sigurno nada da hoće jer je novi trener Intera jasno poručio da kapitena bh. reprezentacije želi u timu od prvog dana priprema.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pred popularnim Dijamantom su posljednji dani odmora. Inter i Roma pripreme za novu sezonu počinju krajem ove sedmice, a da li će iskusni napadač na ljekarski u Milano ili Rim saznat ćemo veoma brzo.

Mediji na Apeninima su odavno ubijeđeni kako je Džeko dogovorio sve lične uslove s Nerazzurima. Trebao bi potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 4.5 miliona po sezoni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi