Borussia-Park će biti "pun" za subotnji derbi!

Akcija uspješno okončana

Borussia-Park će biti "pun" za subotnji derbi!

Još odavno je Borussia Monchengladbach pokrenula zanimljivu akciju, čiji je cilj bio ublažiti sumornu realnost fudbala u doba korone, ali i skupiti novac za dobrotvorne svrhe - u lokalnoj zajednici.

Naime, navijači Borussije Monchengladbach su već neko vrijeme mogli učestvovati u akciji i za nešto manje od 20 eura dobiti svoj kartonski isječak na tribinama Borussia-Parka.

Želja je bila da se barem stvori privid normalne utakmice, s obzirom da se zbog dobro poznatih mjera sve utakmice moraju igrati bez publike, a sav novac prikupljen kroz ovu akciju otišao je u humanitarne svrhe.

Sada se bliži prva domaća utakmia Borussije Monchengladbach od nastavka sezone u Bundesligi, a na stadionu je postavljeno oko 20.000 fotografija/kartonskih isječaka sa likovima odanih navijača kluba.

[twitter]https://twitter.com/ThatDamnYank/status/1263646969240535041[/twitter]

"Kartonski isječci su spomenik. Oni trebaju pokazati da fudbal bez navijača jednostavno nije isti. Bila je ovo sjajna kampanja koja će sigurno doprinijeti stvaranju drugačije atmosfere na stadionu", rekao je sportski direktor Max Eberl.

Inače, Borussiju sutra očekuje novi derbi s obzirom da će na svom terenu, u okviru 27. kola, odmjeriti snage sa Bayer Leverkusenom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U sutrašnjem (15:30) duelu na Borussia-Parku nema izrazitog favorita. Tako je kvota na pobjedu domaćih u kladionici MOZZART 2.50. Pogledajte sve kvota kladionice MOZZART za derbi Borussije i Bayera.

Riječ je o duelu dvije ekipe koje su odlično počele nastavak sezone. Borussia je prošlog vikenda u gostima savladala Eintracht Frankfurt, a gostujuću pobjedu je upisao i Bayer, protiv Werdera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.