Borussia M. se prošetala Frankfurtom i uključila se u borbu za titulu

Bundesliga

Borussia M. se prošetala Frankfurtom i uključila se u borbu za titulu

E. Škorić

U posljednjem današnjem susretu 26. kola njemačke Bundeslige Borussia M'gladbach je u Frankfurtu pobijedila Eintracht s 3:1.

Nogomet u Njemačkoj se vratio mečevima 26. kola, a Borussia je na teškom gostovanju u Frankfurtu osvojila vrijedna tri boda i uključila se u trku za titulu.

Tim iz Moenchengladbacha je sada s 52 boda na trećem mjestu, druga Borussia Dortmund ima 54, a lider Bayern 55 bodova uz utakmicu manje od rivala.

Inače, Eintrachta je koštao katastrofalni početak meča. Plea je nakon samo 40-ak sekundi zabio za 1:0, a Thuram u sedmoj minuti povisio na 2:0, da bi Bensebaini u 72. iz penala dokrajčio domaću ekipu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve što je Eintracht uspio je bio gol Andre Silve u 81. minuti, koji je na kraju bio tek utješni za domaću momčad.

Borussiji slijedi domaći meč s Bayer Leverkusenom za sedam dana, dok će Eintracht u goste Bayernu i ima realne šanse da uveže peti uzastopni poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi