Edin Terzić sa Borussijom razbio Nagelsmanna i RB Leipzig
Foto - EPA

Sjajna igra tima iz Dortmunda

Edin Terzić sa Borussijom razbio Nagelsmanna i RB Leipzig

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda je u derbiju 15. kola Bundeslige savladala na gostovanju RB Leipzig sa 3:1.

Edin Terzić je u ovom meču potpuno nadmudrio veliku trenersku zvijezdu Juliana Nagelsmanna i velikan iz Dortmunda je na kraju stigao do tri boda.

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka u drugom poluvremenu je Borussia igrala sjajno i došla je do pobjede.  Poveli su gosti u 55. minuti. Zabio je Jadon Sancho za 0:1.

Potom su oba tima stvorila šanse. Pogođeni su okviri gola na obje strane, da bi u 71. minuti gosti došli do drugog gola. Sancho je ovog puta asistent. Prekrasno je našao Erlinga Haalanda, a ovaj zabija za 0:2.

Leipzig je svim silama pokušao da se vrati u meč. To je otvorilio dosta prostora za goste, a Haaland je u 84. minuti stavio tačku na ovaj meč za 0:3.

Domaći su u 90. minuti golom Sorlotha uspjeli doći do počasnog gola za konačnih 1:3.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

RB Leipzig - Borussia 1:3

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa šta spominjete tog Edina Terzića non stop? Pitajte ga kako se osjeća, kao Bošnjo ili Hrvat? Pa ja, da znamo više, kad ga non stop furate!
2 6
Ga_Zi_JA
Covjeku je 38 godina, a zbog Wandi, Kinseya i ostalih, mi smoza njega culi prije mjesec dana..podrska za TAKVO NOVINARSTVO...
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi