Borussia razbila Leverkusen, Ibišević sa klupe posmatrao poraz Herthe kod Mainza
Alcacer je načeo mrežu gostiju

Sjajna predstava izabranika Luciena Favrea pred meč Lige prvaka protiv Barcelone

Borussia razbila Leverkusen, Ibišević sa klupe posmatrao poraz Herthe kod Mainza

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Dortmund je u 4. kolu Bundeslige ugostila Bayer Leverkusen i slavila sa 4:0.

Ekipa Luciena Favrea je u prošlom kolu doživjela šokantan poraz od Union Berlina rezultatom 3:1, ali je u ovom kolu odigrala sjajno protiv "Apotekara".

Od samog početka je Borussia krenula u napad, ali su gosti uspijevali da sačuvaju svoju mrežu.

Ipak, u 28. minuti je Paco Alcacer na asistenciju Hakimija pogodio za 1:0. Sedam minuta kasnije Milioneri su mogli povećati svoje vodstvo, ali je Hakimi pogodio prečku.

Početkom nastavka, u 50. minuti Borussia je stigla do drugog gola kada je Jadon Sancho asistirao, a Marco Reus pogodio za 2:0.

Sve dileme oko pobjednika je riješio Raphael Guerreiro u 83. minuti koji je postigao gol za 3:0, a Jadon Sancho je upisao još jednu asistenciju.

Konačnih 4:0 je postavio Marco Reus svojim drugim golom u 90. minuti.

Augsburg je na svom terenu iznenadio Eintracht Frankfurt i slavio sa 2:1. Domaći su poveli golom Richtera u 35. minuti, a Niederlechner je u 43. minuti povisio na 2:0. Paciencia je u 73. minuti uspio smanjiti na 2:1, a to je bio i konačni rezultat.

Borussia Monchengladbach je slavila u gostima kod Kolna sa 1:0, a jedini gol je postigao Plea u 14. minuti.

Mainz je uspio upisati pobjedu na svom terenu protiv Herthe rezultatom 2:1. Poveli su domaći golom Quaisona u 40. minuti, a gosti su u 83. minuti stigli do izjednačenja kada je Marko Grujić postigao gol za 1:1.

U 88. minuti Mainz je ipak stigao do pobjede nakon što je St. Juste pogodio za 2:1. Vedad Ibišević je bio na klupi Herthe, ali nije ulazio u igru.

Werder Bremen je upisao pobjedu protiv Union Berlina na gostovanju sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Već u 5. minuti su gosti poveli kada je Klaassen sa bijele tačke pogodio za 1:0, ali su domaći također iz penala izjednačili u 14. minuti na 1:1.

U 55. minuti Klaassen je promašio penal, ali je odmah nakon toga Fullkrug pogodio za 2:1 i gosti su na kraju stigli do pobjede.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi