Borussia se dogovorila sa novim golmanom
Foto: EPA

Stiže Hitz

Borussia se dogovorila sa novim golmanom

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda dogovorila je transfer dosadašnjeg golmana Augsburga Marwina Hitza.

Ovaj 30-godišnji Švicarac je prethodnih pet godina branio gol Augsburga, a njegov odlazak iz kluba danas je potvrdio trener Manuel Baum.

"Prava je šteta što Marwin odlazi jer je učinio dosta za klub, ali isto tako moram reći da imamo pravu zamjenu za njega", rekao je Baum.

Hitz bi u narednim danima trebao službeno postati novi član Borussije. Tamo će zamijeniti legendarnog Romana Weidenfellera, koji odlazi u zasluženu penziju na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Švicarski golman će za "jedinicu" boriti protiv Romana Burkija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi