Salihamdižić ubrzao stvari, Bayern počinje revoluciju: Tri zvučna imena stižu na Allianz Arenu!

Igračke promjene na Allianz Areni

Salihamdižić ubrzao stvari, Bayern počinje revoluciju: Tri zvučna imena stižu na Allianz Arenu!

A. Čaušević

Kada je ozvaničen odlazak Arjena Robbena i Francka Riberyja bilo je jasno da će Bayern započeti novi ciklus. 

Bavarci već mjesecima pripremaju revoluciju, a posljednjih dana prema navodima Kickera Hasan Salihamidžić je ubrzao stvari.

Na dovođenje Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda potrošeno je 115 miliona eura. Pozicije u odbrani su pokrivene te je sada red došao na vezni red i napad.

Prema navodima Kickera blizu potpisa je Timo Werner. Priliku da pokaže kako je kalibar za prvaka Njemačke ovaj napadač RB Leipziga će imati za vikend u finalu DFB Pokala upravo protiv Bayerna.

Traži se zamjena za Robbena i Riberyja. Legendarna krila će istovremeno napustiti Bayern, a klupsko rukovodstvo smatra da je Leroy Sane idealno rješenje za prazninu na krilnim pozicijama, 23-godišnjak je već konaktiran.

Najtežim se čini dovođenjem Rodrija iz Atletico Madrida. Veznjak koji je eksplodirao ove sezone je bliži Manchester Cityju, ali su u Bayernu odlučili staviti karte na stol.

Naime, zatražili su od Lucasa Hernandeza da uvjeri Rodrija da dođe u Bavarsku. Za angažovanje španskog fudbalera bit će potrebno platiti otkupnu klauzulu od 70 miliona eura, ali i ponuditi bolje uslove od Cityja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kicker navodi da su u Bayernu odustali od dovođenja Antea Rebića. Odlučeno je da hrvatski reprezentativac koji nije zabio od aprila nije dovoljno kvalitetan za bavarskog giganta.

Iako je tokom sezone često bio na udaru kritika Niko Kovač se osvajanjem titule uspio spasiti te će kako stvari stoje i dalje sjediti na klupi najtrofejnijeg njemačkog kluba. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi