Borussije uvjerljive, Schalkeu samo bod

Bundesliga

Borussije uvjerljive, Schalkeu samo bod

Edmir Škorić

Nogometaši Borussije Dortmund slavili su u Bremenu s 3:1 u meču 11. kola njemačke Bundeslige.

Borussia je bila sigurna i u Bremenu, te je i dalje jedina ekipa koja uspijeva donekle da prati Bayern.

Dortmunđani su poveli golom Marca Reusa u devetoj minuti, ali je Ujah u 32. minuti izjednačio na 1:1. U finišu prvog dijela Mkhitaryan zabija za 2:1, a pobjedu Dortmunđana ovjerio je Reus drugim golom u 72. minuti.

Druga Borussia, iz Moenchengladbacha, bila je uvjerljiva u Berlinu protiv Herthe (4:1). Wendt, Raffael, Xhaka u Nordveit su bili strijelci za goste, koji sada imaju 18 bodova. Jedini gol za Herthu postigao je  Baumjohann u 82. minuti.

Schalke i Ingolstadt su odigrali 1:1. Levels je doveo goste u vodstvo u 39. minuti, na 1:1 je izjednačio Sane u 77. minuti. Sead Kolašinac je zamijenjen u domaćem timu nakon 45 minuta igre.

Augsburg je gubio od Mainza s 2:0 nakon 30 minuta igre, ali je na kraju stigao do 3:2, no meč je završen rezultatom 3:3 dok je duel Koelna i Hoffenheima završen bez golova. Ermin Bičakčić nije igrao za goste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 11. kolo:
Augsburg - Mainz 3:3 (Verhaegh 42 - penal, Ja-Cheol 50, Bobadilla 81/ Muto 18, 30, 90)
Werder - Borussia D. 1:3 (Ujah 32/ Reus 9, 72, Mkhitaryan 44)
Hertha - Borussia M. 1:4 (Baumjohann 82/ Wendt 26, Raffael 28, Xhaka 54 - penal, Nordtveit 90)
Koeln - Hoffenheim 0:0
Schalke - Ingolstadt 1:1 (Sane 77/ Levels 39)


Marco Reus Second Goal - Werder Bremen vs... by sonkengmbeukeuherv1
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.