Gladbach kao gost deklasirao Frankfurt

Šest golova na utakmici u Frakkfurtu

Gladbach kao gost deklasirao Frankfurt

Endin Čaušević

Borussia Monchengladbach danas je u okviru devetog kola njemačke Bundeslige kao gost savladala Frankfurt sa 5:1.

Gostujuća ekipa do vodstva stigla je u 16. minuti kada je mrežu Frankfurta zatresao Rafael. Ipak, domaći su do izjednačenja stigli u 29. minuti kada je sa bijele tačke precitan bio Alex Meier.

Početkom drugog poluvremena Gladbach je ponovo stigao do vodstva. U 51. minuti Dahoud na asistenciju pogađa mrežu domaće ekipe. Šest minuta svoj drugi, a treći gol za goste postigao je Raffael.

Četvrti gol za Gladbach postigao je Hahn iz penala u 82. minuti utakmice, da bi isti igrač u sudijskoj nadoknadi postigao i peti gol za goste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 9. kolo:

Frankfurt – Gladbach 1:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.