Borussijin projekat nastavlja "krasti" od velikana

I Bellingham stiže na Westfalen

Borussijin projekat nastavlja "krasti" od velikana

Sve više mladih igrača počinje odbijati "transfere života", transfere u klubove koji spadaju u sami vrh evropskog fudbala. 

Takvi transferi života se često mogu pokazati i najvećom greškom za mlade fudbalere s obzirom da veliki broj njih, zbog svog neiskustva, nikada ne dobiju pravu priliku i "propadnu".

A tu uskaču klubovi poput Borussije Dortmund.

Borussijin projekat je jasan, uspeti se u sami vrh evropskog fudbala, ali i zaraditi veliki novac dovodeći i razvijajući mlade talente.

Borussia je već uspjela "ukrasti" Jadona Sancha koji nije dobio pravu priliku u Manchester Cityju i sada se vjeruje da će ga vrlo brzo prodati Manchester Unitedu za veliki novac.

Tu je slučaj i Erlinga Haalanda koji je odbio veća imena kako bi došao u Borussiju gdje će ima "sav prostor svijeta".

A čini se da će njegovim stopama i mladi engleski veznjak Jude Bellingham. 17-godišnji prvotimac Birmignhama je dugo bio na meti velikana, među kojima je bio i Manchester United, a jedno vrijeme se vjerovalo da je na korak od transfera među Crvene đavole.

Međutim, Borussia je pokazala interes, a Bellingham čini se odmah potrčao da realizuje transfer u Dortmund.

Kako tvrdi poznati sportski novinar Fabrizio Romano Jude Bellingham će vrlo brzo potpisati ugovor sa Borussijom koji će važiti do 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi fudbaler je, prema Romanovim riječima, donio odluku da pređe u Borussiju isključivo zbog "klupskog projekta" i "šanse da bude starter".

Borussia će navodno Birminghamu isplatiti 23 miliona eura za transfer 17-godišnjeg veznog fudbalera.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi