Bosanac među najboljim strancima u rumunskoj ligi
Foto: Universitatea Craiova

Meša ga htio u reprezentaciji

Bosanac među najboljim strancima u rumunskoj ligi

Nekada potencijalni reprezentativac BiH Ivan Martić uvršten je među najbolje strane fudbalere u rumunskoj ligi.

Martić čiji su roditelji iz Dervente od 2017. godine nastupa za Craiovu zajedno sa Elvirom Koljićem. U ovom klubu je doslovno neizostavan član prve postave, riječi hvale za njegove igre imaju svi, od trenera do saigrača, a sada ga je nagradio i tamošnji Telekom Sport.

Ovaj rumunski medij navodi kako je Martić među najboljih deset 'stranaca' u ligi, što svakako nije mala stvar, a priznanjem se pohvalila i Craiova na svom zvaničnom sajtu.

"Martić je kao desni bek ove sezone odigrao pet utakmica u prvenstvu, sve kao starter, i pritom je postigao jedan gol i dva puta asistirao", navodi Telekom Sport.

Ovaj fudbaler se za vrijeme ere Mehmeda Baždarevića pominjao i kao novi reprezentativac. Iako rođen u Švicarskoj, jasno je dao do znanja da želi igrati za BiH, obavio je i razgovore s tadašnjim selektorom, ali na kraju je sve ostalo na tome.

Prije nego što je došao u Rumuniju igrao je još za St. Gallen, Veronu, Speziju, Rijeku...

Top Komentari

dragonBH
imamo mi igraca, al treba se savez malo pozabavit da i todorovic koji ne igra u klubu ima konkurenciju..
2 0
niko nikovic
Ne vjerujem da je Prosinečki čuo za njega.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi