Bosanac preuzeo Legiju: Pet godina sam se spremao za ovo
Foto: Legia/Janusz Partyka

Velika čast

Bosanac preuzeo Legiju: Pet godina sam se spremao za ovo

Tri kola prije kraja prvenstva Legija iz Varšave imenovala je novog trenera, saopštio je klupski sajt.

Kao vršioc dužnosti šefa struke od aprila se vodio 39-godišnji Aleksandar Vuković, a ovom stručnjaku koji je rođen u Banjaluci prefiks "vd" sada je ukinut, te će i u budućnosti biti na čelu slavnog poljskog kluba.

U trenutku kada je Vuković došao na kormilo nije vladala baš najbolja atmosfera u klubu, no za kratko vrijeme je uspio da podigne tim na viši nivo i na sedam utakmica ostvari pet pobjeda.

Kako je Legia pod Vukovićevim vodstvom 'skočila' na prvo mjesto i ponovo se našla u borbi za naslov prvaka, vodstvo kluba je odlučilo da zadrži Banjalučanina i produži saradnju s njim na još godinu dana.

„Hvala predsjedniku kluba na šansi koju mi je ukazao. Hrabar je ovo potez, a ja ću se potruditi da ga opravdam. Pet godina sam se pripremao za ovaj posao, od toga četiri godine u Legiji, pa smatram da sam potpuno spreman za njega“, rekao je Vuković za klupski sajt.

Da podsjetimo, Vuković je od kraja igračke karijere radio u stručnom štabu Legije za koju je svojevremeno godinama i igrao.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Njegova fudbalska priča je inače započela u banjalučkom Borcu za čije je omladinske selekcije igrao do 1994. godine, kada se potom preselio u Srbiju i zaigrao za Partizan, poslije kojeg je redom oblačio dresove Teleoptiak, Milicionara, Legije, Ergotelias, Iraklias i Korone Kielce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi