Italijanski tim 'zaljubljen' u Bosanca
Foto - Instagram

Armin Gigović pred vratima Serije A

Italijanski tim 'zaljubljen' u Bosanca

M. Šljivak

Igrati u italijanskoj Seriji A san je mnogim profesionalnim fudbalerima, a taj san bi sa 18 godina mogao ispuniti fudbaler bh. porijekla Armin Gigović.

Igrač švedskog Helsingborga igra zaista sjajno u ovom timu. Standardan je prvotimac i smatra se jednim od najboljih mladih veznjaka Evrope.

Nije zato nikakvo čudo što se s njegovim uslugama povezuju imena poput Anderlechta, Arsenala i Manchester Cityja, no Gigović je najbliži italijanskoj Genoi.

Ovaj klub je doslovno zaljubljen u švedskog fudbalera bh. korijena. Nećkali su se oko cijene koju je postavio Helsingborgs (3 miliona eura), ali su na kraju ipak odlučili da je plate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako bi Gigović, osim ako ne dođe jača ponuda, vjerovatno zaigrati u Seriji A naredne sezone i sigurno da će to biti ogroman izazov za mladog fudbalera.

Gigović je član omladinskih selekcija Švedske, a svakako se nadamo da će ovaj defanzivni veznjak u budućnosti nastupati za Zmajeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi