Bosna džaba mijenjala ime: Vučurović i FIBA nemilosrdni

Sarajevski klub će morati izmiriti dugovanja

Bosna džaba mijenjala ime: Vučurović i FIBA nemilosrdni

Košarkaški klub Bosna Royal Jelly morat će do 23. novembra postići dogovor oko izmirivanja dugovanja crnogorskom košarkašu Nikoli Vučuroviću, prenosi danas Dnevni avaz.

Odluka je ovo koju je donijela Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) nakon nekoliko dopisa Vučurovića kojima je košarkaš pokušao dokazati FIBA-i da je Bosna Royal praktično isti klub kao što je nekada bio KK Bosna.

Podsjetimo, cijela priča započela je u novembru 2009. godine kada je KK Bosna otpustila Vučurovića, a on je odgovorio tužbom što je rezultiralo odluci FIBA-e da Bosna ne može dovoditi igrače iz inozemstva sve dok ne isplati Vučuroviću oko 180.000 KM plus kamate.

KK Bosna je ovu zabranu pokušala izbjeći spajanjem sa KK Royal, tadašnjom ekipom iz A1 lige. Naime, Bosna se povukla iz lige 2014. godine zbog bankrora, a Košarkaški savez BiH odobrio je da se u takmičenje, kao zamjena, uključi ekipa KK Royal. Dva kluba su poslije toga zaključila saradnju po kojoj je 'stari klub prodao ime novom' pa je nastao KK Bosna Royal.

Ipak, to Studentima nije pomoglo da izbjegnu ovu kaznu, jer je FIBA u najnovijem dopisu konstatovala da je 'nemoguće uočiti razliku između novog i starog kluba'.

Ukoliko KK Bosna Royal ne izmiri dugovanja prema crnogorskom košarkašu, FIBA će biti prinuđena da izvrši sankcije prema ovom klubu i to u rasponu od finansijske kazne do zabrane takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi