Sjajan otpor Bosne protiv Cedevite, ali ipak poraz

Turnir "Mirza Delibašić"

Sjajan otpor Bosne protiv Cedevite, ali ipak poraz

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine se danas i sutra igra međunarodni memorijalni turnir "Mirza Delibašić" u znak sjećanja na proslavljenog bh. košarkaša. 

U drugom polufinalnom meču snage su odmjerili Bosna Royal Jelly i Cedevita, a na kraju zagrebački klub jeuspio slaviti s pola koša razlike - 81:80. 

Studenti su pružili veoma dobar otpor i tokom cijele utakmice rezultat je bio u egalu. Prva četvrtina je okončana rezultatom 21:17 u korist Cedevite, da bi druga protekla u boljoj igri Bosne Royal Jelly koja je okrenula rezultat i na poluvrijeme otišla s prednošću od 45:42. 

Stečenu prednost Bosna je uspjela zadržati i u trećoj četvrtini, a potom je uslijedila neizvjesnost. U posljednju minutu ušlo se kod rezultata 78:78, a nakon što je trica Stocktona gostima donijela prednost od 81:78, Vasiljević je sa linije slobodnih bacanja smanjio rezultat na samo pola koša razlike. Imala je potom Bosna i šut za pobjedu, ali pokušaj za tri poena je bio neprecizan.

Kod Studenata najefikasniji su bili Vasiljević sa 19 poena, Dragičević je postigao 16, a Delialić 13. Na drugoj strani najefikasniji je bio Bilan sa 18 poena, dok je tri manje postigao James. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi