Je li vrijeme za prekid 15-mjesečnog posta? Petev ispred televizije, mnogim prilika za dokazivanje

Na Bilino polje stiže Kostarika

Je li vrijeme za prekid 15-mjesečnog posta? Petev ispred televizije, mnogim prilika za dokazivanje

A. Čaušević

Martovski prozor utakmica fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja prijateljskim duelom protiv Kostarike na Bilinom polju. 

Zmajevi će tražiti prekid posta koji traje od novembra 2019. godine kada je upisan posljednji trijumf. Bilo je to u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna. 

Inače, A reprezentacija je u nizu od devet mečeva bez pobjede pa će fudbaleri koji zaigraju večeras sigurno imati motiva da se konačno dođe do trijumfa i prekine crna serija.

Daću priliku igračima koji nisu dobili šansu protiv Finske. Želim da vidim njihov kvalitet", rekao je selektor Ivaylo Petev uoči utakmice.

Inače, Peteva večeras neće biti na klupi. Bugarin je pozitivan na koronavirus i susret će posmatrati ispred TV ekrana. Njegovo odsustvo svakako predstavlja problem, ali je to prava prilika da se vidi od kakvog kova su njegovi pomoćnici Slaven Musa i Elvir Rahimić.

Kako je i najavljno igrat će uglavnom rezervisti, odnosno igrači s manjom minutažom pa će duel s Kostarikom za mnoge od njih biti prava prilika da se dokažu, ali i pokažu da li su kalibar za reprezentacije ili ne. 

"Morate biti svjesni da smo veoma kratko zajedno i nije bilo puno vremena za uigravanje. Razgovarali smo puno o taktici i smataam da je to bilo kvalitetno jer smo dobro stajali na terenu. Siguran sam da će sutra (danas op.a.) svi pružiti maksimum, ko god istrči na teren. Nadam se pobjedi kako bismo sa pozitivnom atmosferom ušli u meč sa Francuskom", u najavi utakmice je kazao golman Ibrahim Šehić.

Utakmica na stadionu Bilino polje počinje u 18 sati, a sudit će ga Slovenac Nejc Kajtazovič. Pomagat će mu zemljaci Manuel Vidali i Tomislav Pospeh, dok je četvrti sudija Luka Bilbija iz naše zemlje.

Najbolje kvote za ovaj meč nudi kladionica Mozzart. Svoj opkladu možete ostaviti ovdje.

Top Komentari

Arnel925
Kako smo počeli možda oborimo Liechtensteinov rekord
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije