Bosna i Hercegovina po prvi put ima predstavnike u jednom od najvećih evropskih derbija

Pjanić i Krunić od prve minute na terenu

Bosna i Hercegovina po prvi put ima predstavnike u jednom od najvećih evropskih derbija

Država Bosna i Hercegovina večeras će po prvi put imati po jednog igrača na obje strane u velikom italijanskom derbiju Juventus - Milan.

Ova utakmica počinje za otprilike sat vremena, a treneri oba tima objavili su prve postave.

Kao što se i očekivalo, u prvoj postavi Stare dame večerašnji susret počinje Miralem Pjanić koji je jedan od najbitnijih igrača ekipe Maurizija Sarrija, dok će s druge strane susret od prve minute početi i drugi bh. reprezentativac Rade Krunić.

Rade je nedavno počeo svoj prvi susret u dresu Milana i to protiv Lazija te je odigrao vrlo dobro i zadobio povjerenje trenera Stefana Piolija koji ga je i u najtežem mogućem meču stavio od prve minute.

Očito da Rade postaje daleko bitniji igrač za Milan nego što je bio na početku sezone, a nadamo se da će baš večeras opravdati ukazano povjerenje i zacementirati svoje mjesto u startnoj postavi.

Ovo su postave i jednog i drugog tima:

Juventus: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Bentancur, Pjanić, Matuidi; Bernardeschi; Higuain, Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan: G Donnarumma; Conti, Duarte, Romagnoli, Theo Hernandez; Paqueta, Bennacer, Krunić; Suso, Piatek, Calhanoglu.

Utakmica počinje od 20.45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sikter2027
Rade!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti