Bosna i Hercegovina želi domaćinstvo EP za kadete i juniore

FSBiH uskoro šalje kandidaturu

Bosna i Hercegovina želi domaćinstvo EP za kadete i juniore

Adnan Beganović

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bi uskoro trebao predati kandidaturu za organizaciju evropskih prvenstava u omladinskim selekcijama (U17 i U19) 2019. i 2020. 

U Bosni i Hercegovini bi se 2019. i 2020. godine mogli igrati završni turniri Evropskog prvenstva za kadete i juniore (U17 i U19), te ženskih omladinskih selekcija pošto će iz Fudbalskog saveza naše zemlje u narednim danima najvjerovatnije aplicirati za organizaciju završnih turnira.

Tim povodom kontaktirali smo generalnog sekretara NFSBiH Jasmina Bakovića, koji je za SportSport.ba potvrdio da postoji interes za organizaciju ovih turnira.

"Planiramo se kandidovati jer smatramo da bi to bio snažan podsticaj za razvoj omladinskog i ženskog fudbala, a efekti bi bili višestruki. Formalnu odluku tek trebamo donijeti, ali nema razloga da ne pokušamo", rekao je Baković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rok za apliciranje je 29. februar, a odluka UEFA-e biće poznata 9. decembra 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti