Bosna pregazila Bratstvo, Rudar siguran protiv Jedinstva

Prva liga FBiH

Bosna pregazila Bratstvo, Rudar siguran protiv Jedinstva

Fudbaleri Bosne danas su na domaćem terenu pregazili Bratstvo sa 5:2 u okviru 14. kola Prve lige FBiH. 

Bratstvo je povelo u Visokom preko Stjepanovića, ali Šarić je veoma brzo izjednačio rezultat na 1:1. Do kraja prvog dijela susreta nije bilo pogodaka, ali su domaći u nastavku čak četiri puta tresli mrežu gostiju. Strijelci su bili dva puta Dizdarević, Hajdarović i Čabaravdić. 

Slaven je bio bolji na domaćem terenu protiv Orašja sa 2:0. Domaći su poveli u 27. minuti preko Salihovića, a isti igrač je pred kraj prvog dijela meča bio siguran za konačan rezultat susreta. 

Rezultatom 4:0 Rudar je slavio protiv Jedinstva, a domaći trijumf ostvario je i Travnik protiv TOŠK-a i to pogotkom Hamzića sa 11 metara sredinom drugog dijela meča.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ni Čapljina nije kiksala na domaćem terenu, a oni su slavili protiv Metalleghea sa 3:2. Strijelci za Čapljinu bili su Buhač, Haračić i Rodin, dok je za Metalleghe jedini gol postigao Tankuljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti