Bosna Royal ubjedljva protiv Orlovika

11. kolo A1 košarkaške lige BiH

Bosna Royal ubjedljva protiv Orlovika

Endin Čaušević

Košarkši Bosne Royal savladali su na domaćem parketu KK Orlovik (86:61) u okviru 11. kola košarkaške A1 lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevska ekipa je na najbolji način završila 2015. godinu, te su večeras u Skenderiji bili ubjedljivi protiv gostiju iz Žepča. Iako je Orlovik uspio da slavio u prvoj četvrtini (22:16), Bosna se u drugoj vratila u stilu i slavila sa 27:13.

U drugom poluvremenu domaći su nastavili istim ritmom te su u trećoj četvrtini gostima dozvolili da ubace samo šest poena (22:6). Bosna Royal je u zadnjoj dionici čuvala stečenu prednost, te su na kraju zasluženo upisali šestu pobjedu.

Bosna Royal se nalazi na šestom mjestu sa šest pobjeda i pet poraza, dok je KK Orlovik osmi sa pet pobjeda i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.