Bosnić: BiH ima najbolju ekipu u grupi, u Zenici su favoriti

Selektor Švedske uoči utakmice protiv BiH

Bosnić: BiH ima najbolju ekipu u grupi, u Zenici su favoriti

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra protiv selekcije Švedske u okviru četvrtog kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. 

Selektor Švedske Vedran Bosnić smatra da je BiH favorit u večerašnjem duelu, ali i ističe da u Zenicu dolaze da pokušaju napraviti iznenađenje.

Švedska je u prvom susretu ove dvije selekcije na domaćem parketu slavila sa 81:73. 

"Mislim da BiH ima najbolju ekipu u grupi. Odigrali su tri utakmice na visokom nivou i nevjerovatno su upasni na domaćem terenu. Za nas će biti izazov zadržati fokus i izdići se iz prošle utakmice kada smo izgubili protiv Slovačke", rekao je Bosnić i dodao:

"Spremni smo da odigramo maksimalno. Moramo biti agresivniji u odbrani i u skoku, i da bolje trčimo kontranapade. Bosna i Herecegovina je favorit u ovoj utakmici, ali mi idemo u Zenicu pokušati napraviti iznenađenje", poručio je Bosnić. 

Sarajlija na klupi selekcije Švedske posebno je istakao mladog Zmaja Džanana Musu koji u dosadašnjem dijelu pretkvalifikacija prosječno postiže 25,7 poena po utakmici.  

"Musa je postigao najviše poena u pretkvalifikacija, pa je očito da je on glavna prijetnja koju moramo zaustaviti", zaključio je Bosnić. 

Utakmica između BiH i Švedske igra se večeras od 20 sati u Areni u Zenici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi