Vedran Bosnić se pribojava Renfroea i Muse

Selektor Švedske uoči početka pretkvalifikacija

Vedran Bosnić se pribojava Renfroea i Muse

D. Rakanović

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine duelom protiv selekcije Švedske. 

Selektor reprezentacije Švedske Vedran Bosnić smatra da iako BiH ima drugačiju ekipu u odnosu na prošlu godinu, izabranici Duška Vujoševića su malo veći favoriti u odnosu na ostale reprezentacije u grupi. 

"Bosna i Hercegovina ima malo drugačiji tim nego prošle godine. Imaju Amerikanca Alexa Renfroa koji je dobar igrač. Prošle sezone je igrao veoma dobro za Barcelonu. BiH također ima jednog od največih talenata u Europi Džanana Musu. To je nevjerovatan igrač koji će vjerovatno biti jedan od najboljih evropskih igrača u nadolazećim godinama", rekao je Bosnić za Norrköpings Tidningar.

"Smatram da je BiH malo veći favorit u odnosu na ostale tri reprezentacije u grupi, oni su najveća košarkaška nacija", poručio je Bosnić.

On je dodao da Šveđani ne smiju podcijeniti ni Armeniju. 

"I reprezentacija Armenije je veoma talentovana. I oni su, kao i BiH, naturalizovali Amerikanca. Javnost u Švedskoj možda nema predstavu koliko je reprezentacija Armenije dobra", zaključio je Bosnić.

Podsjetimo, duel između Švedske i Bosne i Hercegovine na programu je danas od 18 sati u Norkopingu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi