Bošnjaković: Da li je vrijeme za pobjedu? Vrijeme je da Uprava razmisli da li sam ja pravi trener

Zajednička press konferencija FK Sloboda i FK Tuzla City

Bošnjaković: Da li je vrijeme za pobjedu? Vrijeme je da Uprava razmisli da li sam ja pravi trener

Sutra se na Tušnju u okviru 18. kola Premijer lige BiH igra gradski derbi, duel Slobode i Tuzla Cityja.

Tim povodom je danas održana zvanična zajednička press konfernecija FK Sloboda i FK Tuzla City.

Na presici su se novinarima obratili treneri obje ekipe, Milenko Bošnjaković i Elvir Baljić, fudbaler Slobode Omar Pršeš i fudbaler Tuzla Cityja Samir Efendić.

"Derbi kao derbi, nema favorita. Posebne su tu želje, emocije za dominaciju u gradu. Tuzla spada među rijetke gradove koji imaju gradski derbi. Tuzla treba biti ponosna što ima dva kluba u najvišem rangu takmičenja... Nedostaju nam kartonirai Jusić i Mujagić. To može biti jedna vrsta problema, ali imamo adekvatna rješenja koja će popuniti praznine. Očekujem pravu prvenstvenu utakicu, da bolji pobijedi, ako to budemo mi bićemo presretni, ako to budu komšije čestitat ćemo im na pobjedi i tri boda", istakao je trener Slobode Bošnjaković.

Šta će presuditi?

"Ko bude više želio pobjedu, dobiće je. Mi treneri možemo skautirati, pripremati utakmicu, treninge, pokušati onemoućiti protivnika da nametne svoju igru, ali ono što ne možemo jeste znati ko je ustao na lijevu nogu, ko je motivisan, raspoložen... Nemam nikakve zamjerke na svoje igrače, na njihovo ponašanje, vrijedni su, rade. Ko bude imao više motiva, pobijedit će", istakao je Bošnjaković.

Dobro poznajete fudbalere Tuzla Cityja, ekipe koju ste vodili. Može li to biti prednost?

"Igrači Slobode će dobiti informacije ponaosob o svakom igraču Tuzla Cityja. Ukoliko budu to shvatili u upili, to bi mogla biti određena prednost, ali ne mora".

Slobooda još nema pobjedu od kada ste došli na kormilo? Da li je vrijeme za prvu?

"Vrijeme je da Uprava razmisli da li sam ja pravi trener za ekipu, nakon pet kola bez pobjede. Ja sam vrlo realan lik i osoba, trener koji ne pobijedi pet kola treba se brinuti za svoj status", poručio je Bošnjaković.

"Svaki derbi se sigurno igra pod, da tak kažem, drugačijom motivacijom, ali ja malo drugačije gledam na to. Bitno je dobiti tri boda, nikakve razlike nema u odnosu na druge utakmice. Mi smo u dobroj situaciji, treći smo na tabeli i želimo ostati u vrhu, a za to su nam potrebna tri boda. Prije svega želim da utakmica protekne u fer i sporskoj igri, da pobijedi onaj ko više zasluži. Što se tiče mojih igrača, mislim da su spremni. Imamo problema sa povredama u zadnje vrijeme, ali pokušavamo da nađemo adekvatne zamjene. Ako budemo pravi i budemo igrali kao prošli put možemo ostvariti dobar rezultat. Vjerovatno najveći hendikep će biti ovaj teren. Ne znam kako će vrijeme biti, ali prošle sedmice je bio jako težak teren. Uticaće sigurno na obje ekipe, teško da će gledaoci moći uživati u posebno lijepoj utakmici. Najveća želja mi je da se niko ne povrijedi i da se prođe u fer i sportskoj igri", istakao je Elvir Baljić, pa se još malo osvrnuo na teren:

"Šta je tu je, ne možemo iz osve kože. Normalno da ćemo se pokušati prilagoditi, ali na ovakvim terenima je teško očekivati lije fudbal, borbenost i htijenje će odlučiti. Najviše bi mi bilo žao da se neko povrijedi zbog ovog terena, ali šta je tu je, teren je takav i mi ćemo dati svoj maksimum".

Baljić je otkrio i da će Vojo Ubiparip biti spreman za duel protiv Slobode, ali da u ekipi još ima igrača koji se nisu oporavili od povreda.

Na stanje travnjaka na stadionu Tušanj se požalio i fudbaler Slobode Omar Pršeš.

"Derbi utakmica, ali utakmica kao svaka druga, pobjeda donosi tri boda. Jedini razlog što neće biti lijepe igre i što gledaoci neće uživati jeste teren. Mi tu treniramo vaki dan i znamo u kako lošem je stanju. Pozivan navijače da dođu da nas podrže, sutra bi nam tr boda puno značila i riješili bi puno toga kada je borba za opstanak u pitanju", istakao je Pršeš.

Kratko se medijima obratio i Efendić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da je sam ovaj zajednički press pozitivna priča za grad, sport i fudbal uopšte... Sutrašnja utakmica će biti intenzivna zbog terena, pobijediće ekipa koja bude više željela pobjedu i bila spretnija u šansama koje stvori", istakao je kapiten Tuzla Cityja.

Utakmica Sloboda - Tuzla City je na rasporedu sutra u 13:00 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Ma daj ostavku imaš ti privatni problema.To je tvoja čuvena rečenica.
4 2
jas20
Koji je ušljo ovaj Bošnjaković. Samo pametovat zna, sve mu neko kriv, te uprava, te porodični problemi. Svasta. Bolje ga izgleda postovali u zatvoru?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi