Bošnjaković odgovorio Sesaru: Jasan sam bio na press konferenciji, gdje je tu alibi?

Šef struke FK Sloboda za SportSport.ba

Bošnjaković odgovorio Sesaru: Jasan sam bio na press konferenciji, gdje je tu alibi?

S. Mlaćo

Zanimljivo je bilo u tuzlanskom gradskom derbiju u subotu. Sloboda je prva povela, no Tuzla City stiže do izjednačenja i na kraju do boda (1:1).

Nakon meča trener Slobode Milenko Bošnjaković za MOJU TV je kazao da neće ništa reći dok ne vidi situaciju u kojoj je igrača gostiju lopta udarila u ruku u njegovom šesnasnaestercu.

I zaista je situcija veoma diskutabilna, a danas se oglasio Ivan Sesar koji ističe da nije igrao rukom i da je to sudija dobro vidio.

"Nesvjesno sam podigao ruku, bila je to nesvjesna reakcija tijela i neprirodan položaj, ali lopta me pogodila u sredinu glave i otišla je u korner. Sreća moja da je Dragan Petrović bio doslovice na koji metar od mene i da je mogao sve dobro da vidi. Da me imalo lopta pogodila u ruku, nema sumnje da bi pokazao na penal jer bi stvarno morao u onakvoj situaciji, ali pošto nije, samo je pokazao na korner. Možda se na snimku to najbolje ne vidi i izgleda kao da me lopta napucala u ruku, ali da jeste, ona bi pala ispod mene, a ne bi onako odskočila u korner. Ja sam realan čovjek i da je bila ruka, ne bih se bojao sada to javno i reći", rekao je Sesar u razgovoru za SportSport.ba, a onda se dotakao i riječi svog bivšeg trenera Bošnjakovića.

"Poznaje me jako dobro, a i ja njega isto. Poštujemo jedan drugog, no mislim da mu je to bio samo alibi. Nije imao šta drugo da kaže jer smo ih jučer razbili i 1:1 nije realan rezultat. Trebalo je da bude 4:1 za Tuzla City. Zgazili smo ih na terenu, pa je kasnije ta situacija poslužila kao dobar alibi".

Kontaktirali smo Bošnjakovića koji je vrlo ljubazno pristao dati svoje viđenje situacije, a prije svega dati komentar na izjavu Sesara.

"Iz moje izjave jasno je da sam rekao da 'neću davati izjavu dok ne vidim da li je bila ruka', a ne da je bila niti da smo oštećeni. Na konferenciji za novinare jasno sam izjavio da je FK Tuzla City bio bolji tim u derbiju, te da smo u jednom dijelu susreti borili se za goli život. Gdje je tu alibi? I ovom prilikom kažem da je Tuzla City odigrala odličnu utakmicu, te bila bliže pobjedi", kazao je Bošnjaković za SportSport.ba.

Sloboda je došla do boda, te sada ima svom kontu ima 17 bodova. Bošnjaković je klup preuzeo u katastrofalnoj situaciji, te je zadovoljan ishodom derbija, odnosno onim što su prikazali njegovi izabranici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo 35 minuta igrali sa igračem manje, parirali na onako teškom terenu brojčano jačem protivniku i na kraju utakmice bili u situaciji da postignemo gol i osvojimo sva tri boda", dodao je Bošnjaković.

Sloboda u posljednjem kolu ovog dijela sezone gostuje banjalučkom Borcu koji je hit prvenstva i Tuzlake definitivno čeka veoma težak posao ukoliko na pauzu žele sa većim bodovnim saldom.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stvarno ne kontam ko jos podrzava Milenka,vjerovatno familija i jarani.Pa sta vam ljudi treba vise?Covjek se ne moze sastati sa bodom,Sloboda u nikad goroj situaciji,on valja budalastine,sramoti klub,i onda udarate minuse Tiguani,jer je covjek u pravug.Skoro sam u sali napisao"Vratite nam Mileta,pa me Milenkovi jarani gotov lincovali minusima.On spominje sportski zlocin nad Slobodom,a ono bodova sto smo uzeli uzeo je bas taj Mile.Kad rezultata nema,a mi ih nemamo,onda se zna sta se radi,i ko prvi leti.A vi Milenkovi jarani i familijo sad po minusima odma,treba on da nam s**** ovo malo kluba sto nam je ostalo,diletant najobicniji.
7 4
mirza24
davno trebao nogu dobiti
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi