Bošnjaković:  Situacija je teška, ali ja se ne bojim

Novi trener Radničkog iz Lukavca

Bošnjaković: Situacija je teška, ali ja se ne bojim

Samir Mlaćo

Milenko Bošnjaković odlučio je prije par sedmica napustiti Slogu iz Siminog Hana.

Ipak, nije dugo trebalo ovom trenerskom stručnjaku da pronađe novi angažman, s obzirom da je ubrzo preuzeo Radnički iz Lukavca, također člana Prve lige Federacije.

"Četiri i pol godine sam u Slogi. Bilo je vrijeme da se promijeni sredina, da vidim kako je radit u drugom klubu, a da i oni vide kako je raditi sa drugim trenerom. Rastali smo se prijateljski, drugarski, te Sloga ostaje moja ljubav. Bili smo u drugoj kantonalnoj ligi, sada vidite gdjesmo. Da je Sloga u zoni ispadanja ne bih to nikada uradio, ali mislim da je dobroj situaciji i bila je fina situacija da se povučem", kazao je Bošnjaković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički se nakon prvog dijela sezone nalazi na 14. mjestu sa 17 osvojenih bodova i predstoji mu grčevita borba za opstanak.

"Mislim da su ljudi ovdje u klubu svjesni situacije. Bit će teško, ali ja se ne bojim i čovjek sam koji hoće raditi. Učinit ću sve da pokušamo izboriti opstanak, a imamo veoma mladu ekipu kojoj treba 2-3 iskusna igrača. Krenulo se sa mladim igračima u sezonu i to se odbilo od glavu. Sada čekamo Skupštinu kluba, novi Upravni odbor i tada ćemo izaći sa prijedlozima kada su pojačanja u pianju. Znam šta nam treba, ali i tržište je dosta skučeno", dodao je novi trener FK Radnički Lukavac Milenko Bošnjaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije