"Nanjušio" Newcastleov novac: Tek se čulo za njega, a već traži veliku platu od svog novog kluba

Defanzivni veznjak Marseillea

"Nanjušio" Newcastleov novac: Tek se čulo za njega, a već traži veliku platu od svog novog kluba

Eldar Ganibegović

Mladi defanzivni veznjak Marseillea Boubacar Kamara (22) na ljeto bi trebao napustiti svoj matični klub.

Prema informacijama koje je prije desetak dana prenio "The Sun", Svrake su bacile oko na Marseilleovog veznjaka, ali za njegove usluge zanimaju se i West Ham United, Manchester United i Chelsea.

Trener Newcastlea Eddie Howe poručio je čelnicima kluba da mu trebaju igrači s iskustvom igranja u Engleskoj, no da ne bi imao ništa protiv da 22-godišnji Francuz stigne na St. James Park.

"The Sun" sada donosi nove vijesti, a one kažu da Kamara od svog novog kluba, bilo gdje da pređe, zahtjeva minimalnu platu od 150 hiljada funti sedmično, što iznosi nešto manje od devet i po miliona eura godišnje.

Definitivno se radi o vrtoglavoj cifri s obzirom na to da Kamara tako reći igra tek svoju prvu pravu sezonu u seniorskom fudbalu i njegovo ime se tek počelo spominjati u ozbiljnijim fudbalskim kuloarima i transfer špekulacijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je ove sezone za Marseille odigrao 22 utakmice i postigao jedan gol. Podsjetimo, karijeru je započeo upravo u ovom klubu i ovo bi mu bio prvi transfer u karijeri.

S dolaskom u Newcastle se povezuju još i Alexander Lacazzette, Sven Botman, Odion Ighalo, a nedavno je izašla vijest da Svrake žele dovesti i našeg kapitena Edina Džeku, no od toga neće biti ništa.

Top Komentari

Chupomoting
Ja ne znam gdje ste vi nasli tu informaciju ali momak igra vec 4 sezonu u prvom timu i standardan je u prvih 11, a i slovi za jednog od boljih igrača u Ligue 1 na poziciji zadnjeg veznog. Npr prosle godine su se spominjale cifre od 40-50 mil a dobro se sjecam da ste bas vi pisali kako su United i Napoli u borbi za njega, a evo pola godine poslije nepoznat.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi