Begović: Osjećam se odlično u Bournemouthu, želim pomoći ekipi i u budućnosti

Naš golman ima sjajnu sezonu iza sebe

Begović: Osjećam se odlično u Bournemouthu, želim pomoći ekipi i u budućnosti

H. Zilić

Bh. golman Asmir Begović sjajno brani ove sezone za ekipu Bournemoutha u Championshipu.

Popularne Trešnjice su dva kola prije kraja izborile plasman u play off. U play offu će pored Borunemoutha igrati Brentford, Swansea i Barnsley, a posljednja dva kola će nam dati i odgovore s kojih pozicija će ekipe u play off, odnosno koje ćemo parove gledati u polufinalu play offa. Podsjetimo Norwich i Watford su osigurali direktnu promociju u Premiership.

Begović je za zvanični sajt Bournemoutha govorio o finišu sezone, ali i svojoj budućnosti.

"Osjećam se odlično u Borunemotuhu. Želim da ekipi pomognem u budućnosti, a kao naredni cilj da se vratimo u Premiership", rekao je Begović, koji je prokomentarisao i Championship kao ligu.

"Liga je veoma izjednačena i jaka. Osjećam se odlično ovdje. Ima dosta teških, zahtjevnih utakmica, nema favorita i jednostavno to ovdje daje posbeno uzbuđenje."

Begoviću sa Trešnjicama ugovor ističe u junu ove godine. Pisalo se dosta o njegovom novom angažmanu, ali ako Borunemouth izbori povratak u Premiership velike su šanse da Begović ostane član tima sa juga Engleske i u narednom periodu.

Neki engleski i turski klubovi su pokazali interes za našeg golmana, ali nakon izjave za klupski sajt, čini se da je Borunemouth prvi favorit da produži saradnju sa bivšim golmanom Portsmoutha, Stokea, Chelseaja, i Milana.

Top Komentari

BiH19
Postujem Sehica ali Begovic je realno najbolji golman koji je ikada obukao dres BiH. Sve dok njega (SAVEZ) ne vrati u reprezentaciju, mi ce mo biti tu gdje jesmo sada..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi