Bournemouth je vrlo tvrd orah, shvatio je to danas i Manchester United

Dva puta Fernandes spašavao Đavole

Bournemouth je vrlo tvrd orah, shvatio je to danas i Manchester United

Eldar Ganibegović

U okviru 33. kola engleske Premier lige na Vitality stadionu pratili smo utakmicu Bournemoutha i Manchester Uniteda. Na kraju je završeno bez pobjednika, 2:2.

Trešnjice do vodstva dolaze već u 16. minuti utakmice. Strijelac pogotka je bio Dominic Solanke.

Dvije minute kasnije Marcus Rashford u centru pažnje. Nakon dobre solo dionice šutirao je tik pored gola.

Onana je zatim na drugoj strani zaustavio Kerkeza, da bi u 21. minuti udarac Sinisterre otišao pored desne stative.

Spašava Onana ponovo Manchester United u 30. minuti, a onda je uslijedila kazna. Odbijenu loptu u 31. minuti Bruno Fernandes šalje u mrežu domaćih.

Dango Ouattara u 34. minuti promašuje zicer, da bi Bournemouth do novog vodstva došao preko Justina Kluiverta u 36. minuti.

Oglasi

Kelly je u 39. minuti zamijenio povrijeđenog Sinisterru, a onda su uslijedile nove dvije sjajne šanse za Bournemouth i to preko Kerkeza i Kluiverta.

Za kraj veoma sadržanog poluvremena, Bruno Fernandes je raspalio s distance, te pogodio prečku.

Drugo poluvrijeme bilo je mnogo siromašnije od prvog. U 65. minuti je izjednačenje Unitedu donio Bruno Fernandes golom s bijele tačke.

Nadoknada vremena donijela je penal za domaćina, no nakon VAR intervencije ustanovljeno je da je faul bio van kaznenog prostora. Trešnjice ne koriste taj slobodnjak i ostalo je 2:2.

Poslije ove utakmice Manchester United je s 50 bodova na sedmom mjestu. Bournemouth ima 42 na 12. poziciji i siguran je kada je opstanak u pitanju.

Narednog vikenda Bournemouth će u 34. kolu u goste kod Aston Ville, dok će Manchester United na teren 24. aprila protiv Sheffielda u zaostaloj utakmici 29. kola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Bournemouth - Manchester United 2:2

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708043381
Gdjr su ovi "navijaci" Uniteda,nema komentara aaa ??? Hahahahhahaha kazu United ce od naredne godine da se takmici u copa libertadoresu kao Izraelci hahahhahahahahha
0 0
FudbalskiGenije
100% bolji još Bournemouthu penal ne svira.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi