Boxing Day ludilo počinje: Nisu samo Englezi aktivni
FOTO: EPA

Dan za fudbalske zaljubljenike

Boxing Day ludilo počinje: Nisu samo Englezi aktivni

H. Zilić

Božićni i novogodišnji praznici donose dosta uzbuđenja na fudbalskim terenima jer se igraju mečevi popularnog Boxing Daya koji uvijek izaziva dosta pažnje kod fudbalskih zaljubljenika.

Boxing Day je odavno dio najvažnijeg fudbalskog perioda na Ostrvu, ali sada su ovu fudbalsku tradiciju uveli i u još neke evropske lige.

Drugi dan katoličkog Božića je pun sadržaja na stadionima.

Pored Engleza koji igraju utakmice u svim rangovima takmičenja, aktivni će biti Italijani i Belgijanci.

Tako se danas igra deset mečeva 19. kola italijanske Serie B, a Italijani žele da fudbalska uzbuđenja budu i njihova na neki način tradicija između Božića i Nove godine, tako ćemo recimo 29. i 30. 12. pred Novu godinu gledati i redovno kolo u Seriji A.

Oglasi

Aktivni su i Belgijanci koji danas igraju pet mečeva 20. kola Jupiler lige.

Ovog utorka i drugog dana katoličkog Božižća i imamo meč 20. kola škotskog Premiershipa između Dundee FC i Celtica.

Redovno kolo igrat će se i u Velsu, Sjevernoj Irskoj, a srijeda 27.12. donosi nastavak uzbuđenja u Engleksoj, Belgiji, Škotskoj.

Što se tiče zanimljivijih mečeva danas, drugog dana katoličkog Božića u Premiershipu u 19. kolu između ostalih igraju Burnley - Liverpool (18:30), Manchester United - Aston Villa (21).

U Belgiji se igra večeras i derbi prvenstva. Lider Royale Union ide u goste četvrtoplasiranom Club Bruggeu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi