Boxing Day: Favoriti slavili, viđeno nekoliko sjajnih golova

Chelsea upisao 12. uzastopnu pobjedu

Boxing Day: Favoriti slavili, viđeno nekoliko sjajnih golova

U terminu od 16 sati odigrano je šest utakmica 18. kola Premier lige. Ovogodišnji Boxing Day je uglavnom donio očekivane rezultate, a radovali su se favoriti.

Plavci su u domaćem susretu sa Bournemouthom stigli do svoje 12. uzastopne pobjede i tako učvrstili svoje mjesto na vrhu tabele. Chelsea je slavio sa 3:0 a strijelci su bili Pedro u 24. i 90. i Hazard iz penala u 49. minuti. Prvi gol na utakmici bio je fantastičan, dok je Belgijanac na ovoj utakmici proslavio svoj 50. gol u Premier ligi. Chelsea je imao 2:0 sve do sudijske nadoknade, a onda je Pedro drugim golom potvrdio pobjedu svog kluba.

Manchester United je na svom Old Traffordu bio bolji od Sunderlanda sa 3:1, a prvi gol na utakmici postigao je Blind na asistenciju Ibrahimovića u 39. minuti. Golova nije bilo do samog finiša, a onda je na 2:0 povisio Zlatan Ibrahimović u 82. minuti na asistenciju Paula Pogbe. Na 3:0 je u 86. minuti povisio Mkhitaryan, a njegov gol će se dugo pamtiti. Do kraja utakmice viđen je još jedan eurogol koji je djelo Borinija u 90. minuti i to za konačnih 3:1.


Arsenal je na Emiratesu ugostio WBA, a domaći fudbaleri su se dugo mučili da slome otpor čvrstog protivnika. Najbliži golu bio je Alexis Sanchez, koji je u nekoliko navrata opasno prijetio a jednom pogodio i okvir gola. Topnici su bili bolji, a do pobjede su stigli u 87. minuti kada je Giroud donio veliko slavlje domaćim navijačima.

Najubjedljiviju pobjedu ostvario je West Ham na gostovanju kod Swanseaja (4:1). Ekipa Slavena Bilića došla je do trećeg uzastopnog trijumfa a pogađali su Ayew u 13., Reid u 50, Antonio u 78.  i Carroll u 90. minuti. Jedini gol za Swansea postigao je Llorente u 89. minuti.

Engleski prvak Leicester nastavio je sa vrlo lošim izdanjima u ovoj sezoni, a danas je na svom King Poweru poražen od Evertona sa 2:0. Strijelac prvog gola na utakmici bio je Mirallas u 51. minuti, a konačan rezultat postavio je Lukaku u prvoj minuti nadoknade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pobjedu je slavio i Burnley, koji je kasnim golom Grayja iz 81. minute savladao Middlesbrough sa 1:0.

Na tabeli Premier lige i dalje vodi Chelsea koji sada ima 46 bodova. Liverpool i Arsenal imaju po 37, City 36, a Tottenham i Manchester United po 33 boda. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi