Walcott proklinje VAR, Aston Villa s igračem manje razbila Crystal Palace

Premier liga

Walcott proklinje VAR, Aston Villa s igračem manje razbila Crystal Palace

E. Škorić

Odigrana su još dva meča 15. kola engleskog Premiershipa.

Boxing day nam je donio najprije uzbudljiv meč i remi Leicestera i Manchester Uniteda (2:2), a onda ipak nešto manje atraktivne, ali uistinu uzbudljive utakmice od 16 sati.

Aston Villa je imala 1:0 od pete minute protiv Crystal Palacea (gol Traorea), ali je u završnici prvog dijela ostala bez Mingsa koji je dobio dva žuta kartona u razmaku od samo šest minuta.

I kada je izgledalo da bi u nastavku Villa mogla prokockati vodstvo jer ima čovjeka manje u polju, domaćin je postigao dva gola i došao do uvjerljive pobjede. Strijelci su bili Hause u 66. i El-Ghazi u 76. minuti.

Ovom pobjedom Villa dolazi do sjajnog šestog mjesta i sada ima isto bodova kao i petoplasirani Chelsea (25). Palace je 13. sa 18 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mreža se jednom tresla u Londonu na Craven Cottageu, ali nije bilo pogodaka. To jednom kad se zatresla, VAR je reagovao i poništio gol Theu Walcottu u 85. minuti. Charlie Adamas je ubacio s desne strane, Walcott postigao gol, ali kao što rekosmo, bio je u nedozvoljenoj poziciji. Southampton je generalno bio bolji tim od domaćeg Fulhama, no na kraju po bod.

Fulham je i dalje u opasnoj zoni sa 11 bodova, dok su Sveci na osmom mjestu sa čak 14 bodova više od današnjeg rivala. Naredni meč kola igra se od 18:30 sati i to derbi između Arsenala i Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi