Boyata i Hummels su danas uradili neviđene gluposti, hoće li ih kazniti?

Prekršili pravila

Boyata i Hummels su danas uradili neviđene gluposti, hoće li ih kazniti?

E. Škorić

Iako su se uspostavile razne mjere i nametnuta su oštra pravila koja se moraju poštovati, ma koliko god djelovala apsurdno, nogometaši u njemačkoj Bundesligi danas su u više navrata ista prekršili.

Njemačka nogometna liga (DFL) prva je veća liga u Evropi koja je krenula s nogometom. Utakmice Bundeslige i 2. Bundeslige igraju se ovog vikenda, no uz brojna pravila s ciljem da se spriječi zaraza koroanvirusom.

Između ostalog, ključno je da se izbjegava prisniji kontakt među igračima, pa se stoga zabranjuje "klasična" proslava, no mnogi nisu bili dovoljno obzirni ili su jednostavno zaboravili na upute koje su im date.

[twitter]https://twitter.com/xeudeportes/status/1261701211931029504[/twitter]

Posebno se to odnosi na igrače Herthe, koji su u Sinsheimu slavili protiv Hoffenheima s 3:0 i uglavnom su zaboravili da izbjegavaju kontakte nakon golova. Slavilo se kao da je sve normalno, a svijet je posebno zgrozio Dedryck Boyata.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U jednom trenutku je Boyata poljubio Marka Grujića, što je itekako protiv svih pravila Njemačke nogometne lige u ovom trenutku. Pitanje je hoće li Belgijanac biti kažnjen, bez obzira što je zagrljaj i poljubac samo dio strasti kojih je prepun nogomet.

Također, dosta se polemiše i oko poteza Matsa Hummelsa. Iskusni defanzivac Borussije Dortmund je uhvaćen kako na teren istresa nos i na taj način ugrožava sigurnost aktera utakmice.

Detalj s meča Hoffenheim - Hertha

Promo

Top Komentari

makelele
Ako hoce da ukinu emocije u fudbalu, onda moraju skroz ukinuti fudbal...
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi