Božičić: Daćemo svoj maksimum

Trener Slobode iz Novog Grada

Božičić: Daćemo svoj maksimum

Ekipa Slobode iz Novog Grada drugi dio sezone nije otvorila na najbolji način, te je u okviru 17. kola poražena na svom terenu od sastava Krupe rezultatom 3:0. Već za vikend Novljane očekuje još jedan težak ispit, a ovog puta snage će odmjeriti sa prvoplasiranom ekipom Mladosti iz Velike Obarske.

Trener Slobode Slaviša Božičić prije meča najavio je da će njegova ekipa pružiti maksimum kako bi što više otežala posao lideru prvenstva.

"Trenutno se nalazimo u teškoj situaciji. Tokom pauze ostali smo bez 12 igrača, za koje nismo uspjeli naći adekvatne zamjene. Na raspolaganju imam možda i najmlađi tim u ligi, pred kojim je svijetla budućnost. Ipak, u ovom momentu mislim da nismo na nivou igara koje pruža naš naredni protivnik, ali ćemo svakako dati sve od sebe kako bi ih možda i iznenadili. Što se tiče daljeg takmičenja, cilj nam je da izborimo opstanak, a već naredne sezone ambicije će biti mnogo više, s obzirom da imamo jako talentovane igrače", izjavio je Božičić za Sportsport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon 17 odigranih kola u prvenstvu RS, Sloboda iz Novog Grada zauzima 8. poziciju na tabeli sa 20 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi