Božičić: Imamo kvalitet da protiv Sarajeva ostanemo neporaženi
Božičić je upoznat sa neugodnom tradicijom NK Čelik na stadionu Koševo, ali ističe da to ništa ne mora značiti i da tradicije postoje da se i sruše

Strateg Čelika uoči gostovanja na Koševu

Božičić: Imamo kvalitet da protiv Sarajeva ostanemo neporaženi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odradili još jedan trening pred naredni meč, odnosno nastavak Premijer lige BiH. Nakon reprezentativne pauze prvi protivnik Zeničanima je aktuelni prvak, ekipa Sarajeva, kojem crno-crveni u petak gostuju na stadionu Koševo.


Šef struke Slaviša Božičić u proteklih 10-tak dana pokušao je što bolje upoznati ekipu, ali ih i pripremiti za naredne utakmice, koje očekuje tim s Bilinog polja.

Za SportSport.ba ovaj stručnjak govorio je o mini pripremama u Međugorju, igračkim kadrom, izostancima za Sarajevo, ali i boravku u Zenici.

"Napravili smo pravi potez što smo otišli u Međugorje, imali smo sjajne uslove i mirnoću što nam je bilo potrebno. Imali smo i dobre terene, sjajnu uslugu i zahvaljujem se domaćinu na svemu. Odradili smo lijep mini ciklus priprema, sigurno da je to prijalo igračima. Malo je ljepša atmosfera nego što je bila prije Širokog Brijega. U Zenici evo vršimo finalne priprema za utakmicu u petak, gdje nas čeka težak meč u Sarajevu" ističe Božičić.

Sarajevo tradicionalno na domaćem terenu rijetko prepušta bodove Čeliku

"Suvišno je pričati šta o Sarajevu, to je aktualni prvak i jedna od najboljih ekipa u ligi. Gajimo i mi svoje nade, veliki smo i mi klub, bez obzira na tradiciju o kojoj se priča. Ovi momci su spremni da odigraju dobar meč i da pomjere te neke granice. Za naredni meč neću moći računati na Dilavera, koji se povrijedio protiv Širokog Brijega, također ne može igrati mali Resić, koji je igrač Sarajeva kod nas na posudbi. Ostali igrači su u pogonu i spremni su za nastavak sezone" kaže trener Zeničana.

Neće se puno mijenjati tim u odnosu na meč sa Širokim Brijegom

"Mahmutović je iskoristio priliku protiv Širokog Brijega i on će predvoditi naš napad. Većina trenera ne mijenja ekipu koja pobjeđuje, može se desiti neka promjena u sastavu, ali generalno najbliži je tim da istrči koji je pobijedio Široki Brijeg. Znam gdje sam došao, ovo je veliki klub i obaveza svih nas je da dajemo maksimum. Mene raduje da imamo dobru atmosferu u ekipi i nadamo se da će se to nastaviti i da ćemo imati dobre rezultate", kazao je za SportSport.ba Slaviša Božičić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Pavlović, Blažević, Ćubara (Isić), Vrhovac, Pecelj, Jamak, Perišić, Grahovac, Okić, Dedić (Salčinović) i Mahmutović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
A poslije utakmice i 3 komada reci ce:"Sarajevo je pokazalo zasto je najveci klub u drzavi, mi se okrecemo narednim utakmicama"..
11 1
VelaHavle
Jooj kad mi svaki seljak koji treba ograti protiv nas nesto prijeti, najavljuje bodove protiv FKS... A onda igraju protiv zeljescara i unaprijed skinu gace, znamo ko je zeljo, boricemo se al bice tesko bla bla
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi