Iskusni Božo Musa još dvije godine u Širokom Brijegu

Potpisao novi ugovor

Iskusni Božo Musa još dvije godine u Širokom Brijegu

E. Oštraković

Uprava ekipe NK Široki Brijeg odlučila je da produži saradnju sa iskusnim Božom Musom, koji će tako član ove ekipe biti naredne dvije godine.

Smatraju u njegovoj ekipi da će Musa svojim ogromnim iskustvom i profesionalizmom biti od velike pomoći u razvoju mladih fudbalera.

"Zahvaljujem se upravi i sportskom direktoru na ukazanom povjerenju, a posebice što u meni vide, prije svega, igrača koji svojim ponašanjem, radnom etikom i karakterom može pomoći mladim igračima u njihovom sazrijevanju i igračkom razvoju", rekao je Božo Musa po potpisu novoga, dvogodišnjeg ugovora ne skrivajući zadovoljstvo zbog nastavka suradnje.

"Sretan sam što nastavljamo zajedničku suradnju i nadam se boljim rezultatima u idućoj sezoni. Svojim igrama i rezultatima nastojat ćemo vratiti osmijehe na lice naših navijača. Zajedno u nove pobjede", dodao je.

Po povratku u matični klub u zimu 2021. godine Božo Musa upisao je ukupno 50 nastupa u svim takmičenjima.

Iskusni defanzivac svoju karijeru je počeo upravo u Širokom Brijegu, a nakon toga prešao je u ekipu Zmaja iz Makarske.

Odatle prelazi u Jadran, zatim u ekipu Croatie iz Sesveta. Nakon Croatije, nastupao je za Metković, Vrapče, Vinjane i Split.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uslijedio je povratak u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u ekipu Branitelja iz Mostara, a zatim ponovo ide u Hrvatsku.

Potpisao je za NK Zagreb, a zatim i za Slaven Belupo. Nakon Slavena 2019. godine prešao je u Miedz Legnicu odakle se dvije godine kasnije vratio u Široki Brijeg.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi