Braća Gasol na raspolaganju selektoru Španije

Sjajne vijesti za Scariola

Braća Gasol na raspolaganju selektoru Španije

E. Dindić

Košarkaška reprezentacija Španije nastupiće u sjajnom sastavu na predstojećem Eurobasketu.

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Sergio Scariolo kako sada stvari stoje na raspolaganju za Eurobasket imaće i braću Gasol. 

Dvije NBA zvijezde dale su potvrdan odgovor selektoru Scariolu da će mu biti na raspolaganju za predstojeći Eurobasket koji počinje u augustu. 

Naturalizirani košarkaši u redovima Španije Serge Ibaka iz Raptorsa i Nikola Mirotić iz Bullsa također su dali potvrdan odgovor, međutim biće  zanimljivo vidjeti koga će Scariolo odabrati, zbog toga što je moguće prema pravilima FIBE da samo jedan naturalizirani košarkaš bude u reprezentaciji. 

Ovo će faktički biti povratak mlađeg od braće Gasol u nacionalni tim nakon dvije godine odsustva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi