Braća Hazard uskoro u istom gradu?

Zov španske prijestolnice

Braća Hazard uskoro u istom gradu?

O potencijalnom transferu najboljeg igrača Chelseaja Edena Hazarda u Real Madrid špekuliše se već odavno. I sam Belgijanac s vremena na vrijeme prizna da bi prelazak u kraljevski klub bio potez po njegovoj mjeri.

Navijači Chelseaja će i ovog ljeta strepiti zbog potencijalnog transfera Edena Hazarda, a ukoliko 28-godišnjak zaista zamijeni Stamford Bridge Santiago Bernabeuom možda će u Madridu za komšiju imati mlađeg brata Thorgana.

Naime, njemački Bild prenosi informacije o Thorganovoj želji da napusti Borussiju Monchengladbach i pređe u Atletico Madrid.

Atletico je zainteresovan za 25-godišnjeg ofanzivnog veznjaka, a pretpostavlja se da bi transfer Thorgana Hazarda mogao koštati oko 40 miliona eura. Međutuim, otac Thorgana Hazarda, Thierry, vjeruje da bi se transfer njegovog sina mogao "isposlovati" za oko 25 miliona eura.

Ugovor Thorgana Hazarda sa Monchengladbachom važi do ljeta 2020. godine, a s obzirom na njegovu želju da napusti klub, ljeto pred nama je posljednja šansa da bundesligaš sa Borussia Parka unovči sjajnog Belgijanca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Thorgan Hazard se povezivao i sa Sevillom, Valencijom i Dortmundom, ali se o njemu sada priča kao o jednoj od najvećih želja Jorgandžija.

Inače, i Thorgan je svojevremeno bio član Chelseaja kao i Eden Hazard (kao i najmlađi brat Kylian), a Borussija Monchengladbach je, nakon posudbe, otkupila njegov ugovor 2015. godine za osam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi