Braća Ristovski zauvijek će pamtiti 8. septembar

Obojica strijelci

Braća Ristovski zauvijek će pamtiti 8. septembar

E. Škorić

Na 8. septembar i dan državnosti u Sjevernoj Makedoniji dvije nogometne reprezentacije odigrale su svoje mečeve.

Stefan i Milan Ristovski su braća koja su danas nastupala za Sjevernu Makedoniju. Mlađi brat je postigao gol u pobjedi nad Farskim otocima (2:1) za U21 selekciju, dok je stariji i poznatiji Stefan Ristovski pogodio za bod na gostovanju kod Gruzije (1:1) u Ligi nacija.

Eto, desilo se baš tako da su dva brata igrala za dvije selekcije Sjeverne Makedonije na dan državnosti i da su obojica bili strijelci.

Inače, mlada selekcija još ima priliku da se plasira na Evropsko prvenstvo, dok je A selekcija sada na vrhu grupe 2 u Ligi C Lige nacija sa četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti