Velika afera u Sjevernoj Makedoniji: Zaposlenica Saveza dodavala nule na račune UEFA-i i FIFA-i

Suspendovana, pa potom i otpuštena

Velika afera u Sjevernoj Makedoniji: Zaposlenica Saveza dodavala nule na račune UEFA-i i FIFA-i

Edmir Škorić

Nogometni savez Makedonije (FFM) potresa afera s pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja.

Kako javlja portal A1 on z Skoplja, glavna knjigovođa makedonske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA.

Također, navodi se da je vodila duplo računovodstvo, sarađivala s firmama koje su pružale različite usluge Savezu de dijelila s njima zaradu i samo za posljednje dvije godine oštetila budžet FFM za više od milion eura.

Protiv nje je u oktobru prošle godine podnešena krivična prijava, nakon čega je suspendovana, a potom i dobila otkaz nakon tri decenije rada u Makedonskom savezu.

"Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gde je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično djelo. Nakon analize zahtijevane dokumentacije biće donešena meritorna odluka tužilaštva", izjavili su u tužilaštvu za portal A1 on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi