Makedonci 'kradu' Kosovu igrača prije njihove međusobne ključne utakmice za EP

Hamdiu između dvije selekcije

Makedonci 'kradu' Kosovu igrača prije njihove međusobne ključne utakmice za EP

E. Škorić

Sjeverna Makedonija i Kosovo sastat će se u polufinalu Liga nacija za Euro 2021.

I dok i jedni i drugi s nestrpljenjem čekaju "historijski" meč, Sportmedia je objavila kako Makedonci Kosovu žele oteti velikog talenta, defanzivca Valona Hamdiua.

Hamdiu ima korijene u Makedoniji, pošto su njegovi roditelji iz Kumanova, a odrastao je i gradio se kao nogometaš u Švicarskoj gdje i danas igra. Rođen je 1998. godine i defanzivac je koji može da igra desnog beka i štopera.

Novinar Reshat Ibrahimi tvrdi kako bi Hamidu lako mogao postati član makedonske reprezentacije jer ima makedonski pasoš, dok se na Kosovu nadaju da će ipak igrati za njihovu selekciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Polufinalna utakmica play-offa za Euro 2020 između Makedonije i Kosova trebala je biti odigrana 26. marta, ali je zbog pandemije Covid-19 odgođena, pa se čeka da UEFA objavi kada će se odigrati ti mečevi baraža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi