Braća u napadu Ahtletica od naredne sezone

Mladi fudbaleri dobijaju priliku u prvom timu

Braća u napadu Ahtletica od naredne sezone

Španska La Liga se sprema za nastavak sezone. Prema svemu što se može pročitati u medijima, to bi se trebalo desiti 12. juna.

Nastavku sezone se vjerovatno raduje i Athletic Bilbao s obzirom da će dobiti priliku nastaviti potjeru za mjestima koja vode u evropska takmičenja.

A dok se na San Mamesu vrše pripreme za nastavak sezone 2019/2020, prave se planovi i za budućnost.

Danas je Athletic Bilbao saopštio da je odlučeno da dvojica mladih fudbalera (U19) naredne sezone budu priključena prvom timu.

Riječ je o Nicholasu Williamsu koji je u aprilu napunio 18 godina i skoro godinu dana mlađem Nicu Serranu. Williams je krilni napadač, a Serrano ofanzivni veznjak.

Inače, Nicholas Williams je mlađi brat napadača Athletic Bilbaa Inakija Williamsa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko mlađi Williams bude dobijao šansu u prvom timu Ahtletica naredne sezone, vrlo vjerovatno će zaigrati zajedno sa svojim bratom Inakijem, u vrhu napada.

I mladi Williams i Serrano su impresionirali igrama u omladinskom timu Athletica, pa je struka kluba odlučila da je vrijeme da se pridruže prvotimcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti