Braco izigrao Bayernovo pojačanje: Sve što mu je obećao, više ne vrijedi

Sve zbog Neuerove tvrdoglavosti

Braco izigrao Bayernovo pojačanje: Sve što mu je obećao, više ne vrijedi

E. Škorić

Na ljeto kao slobodan igrač iz Schalkea u Bayern dolazi Alexander Nübel, mladi golman koji bi trebao da naslijedi Manuela Neuera.

Neuer puni 34 godine za dva mjeseca, a Bayern je u želji da osigura budućnost na golu kupila talentovanog Nübela, koji stiže iz Schalkea, odakle je stigao i Neuer prije osam i po godina.

Plan Bayernovog operativca Hasana Salihamidžića bio je da Neuer polako prepušta mjesto Nübelu od naredne sezone, a novom golmanu je čak obećamo 15-ak onih malo jačih utakmica u sezoni.

Međutim, Braco je pismeno obećanje dato Nübelu spreman pogaziti jer je Neuer odlučan da on brani na svim utakmicama, čak i onim prijateljskim, a kao svoju najbolju zamjenu vidi Svena Ulreicha.

"Nübel je dobar golman, ali mi već imamo jako dobrog golmana. Sven Ulreich uvijek je jako dobro obavljao posao mijenjajući me", poručio je Neuer.

"Ja nisam rezerva u ovom klubu nego glavni golman i uvijek želim da branim. Ako sam ja spriječen, onda bi Ulreich trebao prvi dobiti priliku", dodaje Nijemac.

Neuer je čak poslao indirektnu poruku Salihamidžiću.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada se održi sastanak iza zatvorenih vrata, ništa s njega ne smije procuriti u javnost. Zato se to zove 'sastanak u četiri oka'. Ja, kao jedan od dva sudionika tog sastanka, nisam nikome rekao ništa, a ostali neka rade kako ih volja".

Nakon što je Neuer jasno poručio da je prvi golman i da novom golmanu ne planira niša prepustiti, Salihamidžić i uprava Bayerna primorni su izigrati Nübela i poručiti mu da ipak neće imati pravu priliku u prvoj sezoni na Allianz Areni i da mora čekati da Neuer ode iz kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Kiksaj dva puta i ti si rezerva sigurno
1 0
Sloboda
kao da se on nešto pita...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi