Braga izbacila Porto iz Kupa!

Preokret za slavlje Brage

Braga izbacila Porto iz Kupa!

Edmir Škorić

Preokretom je Braga stigla do pobjede nad Portom u osmini finala Portugalskog kupa.

I baš su na istom stadionu Braga i Porto odmjerili snage u prošlom kolu domaćeg šampionata, a plavo-bijeli su slavili s 2:0. No, večeras nisu ponovili taj uspjeh.

 

Poveli su gosti u 13. minuti pogotkom Eliaquima Mangale, kada je jednu ubačenu loptu Jamesa Rodrigueza glavom smjestio iza leđa domaćeg golmana.

 

U posljednjih petnaestak minuta Braga dolazido preokreta. Prvo je Andre Castro kod Porta isključen, a samo tri minute kasnije, u 75. minuti, Danilo autogolom donosi radost domaćinu. Prava radost nastala je u 80. minuti kada je Eder zabio za, isopostavit će se, pobjedu Brage i prolaz u četvrtfinale.

 

Ostali susreti osmine finala Kupa Portugala igraju se sutra i u nedjelju.

 

Portugalski kup, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Braga - Porto 2:1 (Danilo 75 - ag, Eder 80/ Mangala 13)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.