Fantastični Edin Džeko se vratio u početni sastav i zabio gol u pobjedi protiv Brage

Roma slavila u gostima s 2:0

Fantastični Edin Džeko se vratio u početni sastav i zabio gol u pobjedi protiv Brage

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su u gostima pobijedili Bragu sa 2:0 u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige.

Edin Džeko je večeras zaigrao od prve minute po prvi put nakon svađe koju je imao s Paulom Fonsecom zbog čega je neko vrijeme bio van tima. No, Fonseci se itekako isplatila odluka da Dijamanta stavi u prvi sastav.

Roma je fantastično otvorila utakmicu i povela već u petoj minuti kada je na scenu stupio Edin Džeko. Spinazzola je sjajno ubacio loptu u petarac Brage, a Džeko se odlično snalazi i pogađa za 1:0.

Odličnu šansu Roma je imala u 31. minuti kada je pokušao Pedro, ali ostalo je 1:0 za goste. Pedro je šest minuta kasnije uspio da zatrese mrežu Brage, no gol je poništen zbog ofsajda.

Na početku drugog poluvremena prijeti i domaći tim. pokušao je Horta, ali gola nije bilo. Stvari su se za Bragu zakomplikovale u 54. minuti kada je Esgaio dobio drugi žuti odnosno crveni karton, te je ostavio na cjedilu svoj tim.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Roma je uspjela u 61. minuti ponovo da zabije pogodak, ali i ovaj put VAR je odlučio da je to bio ofsajd. Destak minuta kasnije jedan od igrača Brage igrao je rukom u svom kaznenom prostoru. Igrači Rome su tražili penal, ali sudija je nakon gledanja VAR-a odlučio da to neće biti kazneni udarac.

Edin Džeko je iz igre izašao u 70. minuti, a umjesto njega na terenu je bio Borja Mayoral. Upravo je španski napadač u 87. minuti uspio da postigne pogodak i postavi konačnih 2:0.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Dzekson veceras odlican , mogao je zalilati i onaj drugi - mislim da bi Fonseci pozlilo mozda bi i dobio srcani
15 0
Pajver
??? više Majoral uradio za 17 min već kolac za 70 da je Fonseka kolca prije poslao na klupu bilo bi 0:4 garant
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi