Zvijezda ne želi da igra za Španiju, odabrao je drugu reprezentaciju, Real Madrid se usprotivio tome

Čeka se konačna odluka

Zvijezda ne želi da igra za Španiju, odabrao je drugu reprezentaciju, Real Madrid se usprotivio tome

Edmir Škorić

Jedan od najperspektivnijih igrača Real Madrida odlučio je da igra za reprezentaciju Maroka, mada se u klubu protive njegovoj želji da promijeni nacionalni tim.

Iako je mladi ofanzivac posljednje tri sezone proveo na pozajmici u Milanu, on je trenutno u rosteru Reala i dobija ozbiljnu minutažu ove sezone, mada nije starter.

Brahim Diaz je svakako igrač koji može jednim potezom da riješi utakmicu i Carlo Ancelotti mnogo cijeni 24-godišnjaka, koji je u junu 2021. godine debitovao za Španiju. Utakmica protiv Litvanije u kojoj je dao i gol bila mu je ujedno i jedina za Furiju.

Sada mu se otvaraju vrata druge reprezentacije, a radi se o Maroku. Reprezentacija sa sjevera Afrike pokušava prebaciti Diaza u svoje redove i igrač navodno sam ima plan da brani nihove boje te se uveliko radi na tome.

U izvještaju se navodi da Diaz posebno želi igrati za Maroko na predstojećem Afričkom kupu nacija, koji će se igrati nakon početka godine.

Oglasi

Bivši igrač Manchester Cityja neće da igra za Španiju, a navodno su u Real Mdridu nezadovoljni njegovim izborom, a prije svega je to zbog toga što ne žele da ga izgube tokom januara kada se bude igrao turnir u Africi.

Marokanski fudbalski savez je u pregovorima sa Real Madridom kako bi se ova situacija deblokirala. Na kraju dana, odluka je na igraču, da li bi želio ili ne da igra za Maroko ili Španiju. I kako stvari stoje, odluka bi trebala biti konačno objavljena veoma brzo.

Karijeru je ovaj napadač počeo u Malagi. Kao tinejdžer je otišao u Manchester City, ali se u Španiju vratio početkom 2019. godine kada je potpisao za Real Madrid u transferu vrijednom 17 miliona eura. Nakon toga posudba u Milan, osvojen Scudetto i ovog ljeta se opet našao među Kraljevima.

Ove sezone je bio jednom strijelac za Real i to u pobjedi protiv Las Palmasa, a ukupno je upisao osam nastupa, mada je na terenu proveo ukupno 116 minuta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Kako može da mijenja repku? Do sada je bilo,ako samo jedan put nastupiš za jednu,ne možeš nkad za drugu,osim ako je stvorena nova drzava...ali Maroko nije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti