Braithwaite: Dvije godine sam proveo u invalidskim kolicima, a sada igram za Barcelonu

Ostvario san

Braithwaite: Dvije godine sam proveo u invalidskim kolicima, a sada igram za Barcelonu

Endin Čaušević

Danski napadač Martin Braithwaite prošlog vikenda debitovao je u dresu Barcelone u koju je stigao nedavno iz Leganesa.

Braithwaite je na iznenađenje mnogih potpisao ugovor s Barcelonom u koju je stigao kao zamjena za povrijeđenog Ousmanea Dembelea. Barca ga je platila 18 miliona eura, a on je u debiju protiv Eibara pokazao da bi mogao biti dostojna zamjena za Dembelea.

U razgovoru za španske medije priznao je da ni sam nije mogao vjerovati kada mu je agent saopštio da je Barca zainteresovana za njega. Poručio je da je to bilo ostvarenje sna nakon mnogih prepreka koje je imao u životu.

Braithwaite je otkrio da je kao dijete imao tešku povredu bedra zbog koje je čak dvije godine proveo u invalidskim kolicima, te da je to bio možda i najgori period u njegovom životu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dvije godine sam morao sjediti u invalidskim kolicima jer sam imao povredu bedra. Morao sam odmarati i nisam smio ispružiti noge, a za dijete koje voli igrati fudbal to je nešto najgore", rekao je Braithwaite, te je otkrio kako se osjećao kada je postao igrač Barce.

"Kada sam vidio sebe u ogledalu s Barceloninim grbom to je bilo nevjerovatno. Ispunio sam svoj san da zaigram za klub poput Barcelone i sada ću dati sve od sebe da pokažem da klub nije pogriješio što me je odlučio dovesti".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi