Branislav Krunić priznaje da je postao Rus i žali samo za jednim: "Nisam se trebao vratiti u Bosnu"

Stao u odbranu Rusa

Branislav Krunić priznaje da je postao Rus i žali samo za jednim: "Nisam se trebao vratiti u Bosnu"

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Branislav Krunić (44) dobar dio svoje igračke karijere proveo je u Rusiji, a upravo je jednom novinaru iz te zemlje nedavno dao intervju.

Krunić, koji je rođen u Trebinju, gdje je i započeo bogatu karijeru igrajući za Leotar u Premijer ligi, kasnije je u Rusiji nastupao za Tom Tomks i Moskvu te Dinamo Bryansk, a svojevremeno je bio član i ljubljanske Olimpije, dok je u Ukrajini prije odlaska u Rusiju nastuapo za Volyn.

Kasnije se vratio u Trebinje, igrao i u banjalučkom Borcu, a oprostio se 2019. godine kao igrač Željezničara, ne sarajevskog nego banjalučkog.

Upravo taj tim trentuno Krunić vodi sa trenerske klupe, dok je prethodno stekao iskustvo vodeći Krupu, Borac i Leotar.

Ruski portal Sports.ru prenosi izjave Krunića koji je navodno rekao da je uspio postati Rus po mentalitetu i karakteru, te da sada ne može živjeti u potpunosti ni u svojoj domovini - BiH.

Oglasi

"Žao mi je što sam napustio Rusiju. Toliko mi se sviđa vaša zemlja. U vrijeme kada sam živio svoje najbolje godine i postao osoba, ruski mentalitet je bio taj koji me razvio. Shvaćate li?", kazao je Krunić, pa je nastavio:

"Kada sam se vratio u Bosnu, shvatio sam da moj mentalitet i karakter više nisu bosanski, već ruski. Postao sam Rus. U Bosni ne mogu živjeti punopravno, za razliku od Rusije”, istakao je Krunić.

On je stao u odbranu Rusa.

"Zato ova zemlja ima sukobe sa Zapadom: ruski narod ima pravu viziju života. Naravno, on je pravoslavni, kao i moj, pa mi je još bliži. Svijet se miješa u Rusiju jer im je duša. Razmaženi su, znate? Nemaju kvalitetu života kakvu bi trebali imati", rekao je Krunić.

Osim toga, on je bio ogorčen postupcima UEFA-e koja je izbacila Rusiju i ruske klubove sa takmičenja.

"Niko ne zna zašto je Rusija maknuta i kada će biti vraćena. To je politika UEFA-e, samo oni znaju. Teško mi je reći. Općenito, čudno je da je donesena takva odluka, jako je pogrešna", rekao je Krunić.

Prema riječima 44-godišnjeg bivšeg igrača, "Rusija ima dušu, historiju i kulturu".

Očito je da ima jaku vezu sa Rusijom, ali njegova izjava neće se dopasti mnogima, a razlog tome naravno nije teško pogoditi.

Top Komentari

realista1982
Stvar labilnog karaktera...
2 1
FahrudinKonjHodzic
svako normalan bjezi odavle
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi