Branko Karačić pronašao novi angažman

Može li sa Varaždincima do plasmana u 1.HNL?

Branko Karačić pronašao novi angažman

S. Mlaćo

Nakon jučerašnjeg remija sa Zadrom 2:2, čelnici hrvatskog drugoligaša Varaždina odlučili su da raskinu saradnju sa Miljenkom Mumlekom, a na njegovo mjesto došao je nekadašnji trener Širokog Brijega, Zrinjskog i Viteza Branko Karačić (58).

Nakon remija sa Zadrom 2:2, čelnic hrvatskog drugoligaša Zadra odlučili su da raskinu saradnju sa Miljenkom Mumlekom, a na njegovo mjesto došao je nekadašnji trener Širokog Brijega, Zrinjskog i Viteza Branko Karačić (58).

Karačić se nedavno povezivao sa i slovenskom Olimpijom, međutim saradnja na kraju nije dogovorena.

"Nema se tu puno toga za reći. Zbog loših rezultata došlo je do dogovornog prekida suradnje sa Mumlekom. Trenutno nema puno slobodnih i kvalitetnih trenera i odlučili smo se za Branka Karačića koji ima rejting, nije skup, iskusan je, voli raditi i vjerujem da ćemo s njime ostvariti naš cilj, a to je Prva liga", kratko je rekao predsjednik Varaždina Stjepan Cvek.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Karačić je u Premijer ligi BiH sa Zrinjski bio prvak u sezoni 2013/14, a njegov novi klub se nakon nepotpunog devetog kola nalazi na prvom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Top Komentari

velez mo
USA SELJACINO
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi