Karačić: Zrinjski je uvjerljivo najjači i najkompletniji

Navija za Mostarce

Karačić: Zrinjski je uvjerljivo najjači i najkompletniji

Branko Karačić dobro je poznato ime u bosanskohercegovačkom nogometu. Vinkovčanin je veliki dio trenerske karijere proveo u našoj zemlji, gdje je vodio Vitez, Široki Brijeg i Zrinjski s kojim je u sezoni 2013/2014. osvojio i šampionski naslov, pa je svakako meritorna osoba kada se govori o Premijer ligi BiH.

Karačić je posljednji angažman imao upravo u BiH, u Vitezu, međutim januarska avantura se nije dobro završila.

"Bio sam tu i prije, pokušao sam pomoći u drugom mandatu koji je na nesreću prekinut odmah. Shvatio sam da nemam šta tražiti sa samo 11 igrača u klubu bez uprave i osnovnih uvjeta, stoga sam se pokupio", ispričao je Karačić za zvanični portal Hrvatske nogometne lige.

Premijer ligu, kaže, prati i danas.

"Navijam, naravno, za Mostarce. Nema sumnje da je Zrinjski uvjerljivo najjači i najkompletniji u svim segmentima, osobito nogometaškom. Slišković? Baka k'o Baka, boem, onakav kakav je bio i u igračkim danima."

Ponosan je na uspjeh koji je napravio sa Zrinjskim.

"Ponosim se naslovom prvaka sa Zrinjskim. Nije mi bilo loše ni u Širokom Brijegu, kod mene je počeo aktuelni i cijenjeni Luka Menalo, od ljeta Dinamovac. Odličan je i Stjepan Lončar, svježi reprezentativac Bosne i Hercegovine."

Što će Prosinečki s reprezentacijom?

Ne znam. Riječ je o specifičnom okruženju, o državi s "tri države". Pričao sam i s Robijem i prvim asistentom Gordanom Ciprićem, informisao o domaćem kadru. Potencijal je neupitan."

Na pitanje traži li novi angažman, Karačić je odgovorio:

"Baš i ne tražim, a menadžera nemam. Ponekad se pitam jesam li uopće bio u nogometu, kamoli nešto pokazao, vrijedio, značio..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri 57-godišnji Karačić je osim klubova iz BiH imao priliku još voditi Slaven Belupo, Osijek, Zagreb, Šibenik i Cibaliju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi